Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие се проведе вчера

17 май 2008 11:06,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 995

То бе председателствано от зам.-областния управител Фатме Мустафова.

Беше обсъден актуализираният и обобщен за област Сливен списък с професиите, по които през т.г. ще се организират квалификационни обучения на безработни без осигурено работно място. Той вече бе приет от комисията през октомври 2007 г., но след приемането на Националния план за действие по заетостта за 2008 г. се налага да бъде актуализиран. Венелин Великов - началник отдел „АППТ" при Дирекция „Бюро по труда" – Сливен разясни, че актуализацията се налага и след проучване на „Витоша Рисърч" за потребностите от обучение на безработни. Актуализацията касае включването на нови специалности, отпадане на някои от предложените миналата година и увеличаване броя на лицата, които ще преминат обучения за придобиване на професионална квалификация.

Присъстващите дискутираха проблема с дефицита на квалифицирани кадри, който се наблюдава във всички общини от областта и всички отрасли на икономиката.

След обсъжданията актуализираният списък бе приет от комисията и ще бъде изпратен в Дирекция „Регионална служба по заетостта" – Бургас, където след обобщаване на информацията от региона, тя ще бъде пратена в Агенцията по заетостта.