Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Димитър Сяров се срещна със спасителя на трите изгубени деца

09 януари 2015 12:46,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 770
Срещата между Димитър Сяров и Стефан Русев

По покана на областния управител Димитър Сяров, на 09.01.2015 г. в Областна администрация Сливен гостува Стефан Русев – спасителят на трите деца, които се изгубиха преди около месец в планината над гр. Сливен.

В началото на седмицата Стефан Русев получи националната годишна награда за граждански принос към работата на МВР. Той е човекът, открил трите деца – на 8, 7 и 5–годишна възраст, повече от 12 часа след като те са се изгубили на 13-ти декември 2014 г., отклонявайки се от „Хайдушката пътека”.

Поводът за срещата бе желанието на областния управител да се запознае с човекът, спасил сливенските деца, изслушвайки историята му от самия него.

Увереността на Стефан Русев, че Бог го е насочил да промени маршрута си в студената сутрин на 14-ти декември, даде повод разговорът да бъде насочен към вярата на съвременното общество.

„Аз съм уверен, че именно липсата на вяра, води до вземането на погрешни решения и недобър начин на живот. Когато нещо се прави с благородна и безкористна подбуда, то бива увенчано с успех!”, сподели областният управител. Димитър Сяров връчи на Стефан Русев поздравителен адрес, а Русев подари на областния управител Библия, която вече заема достойно място в неговия кабинет.

Сяров увери, че при необходимост винаги ще бъде на разположение на г-н Русев и на всеки друг достоен човек, на когото би могъл да помогне в добрите му начинания.

Част от поздравителния адрес на областния управител Димитър Сяров към Стефан Русев гласи: „Голяма чест за мен е да Ви поздравя за смелостта във Вашата доблестна постъпка – към спасените деца, техните родители и близки, но и към цялата общественост! Най-голямата награда, която някой би могъл да получи, е да знае, че е помогнал за спасяването на човешки живот!

Уверен съм, че Вашата постъпка е повод за гордост не само за мен и служителите на Областна администрация Сливен, но и за всеки жител в областта!

Отправям към Вас благодарност за това, че давате своя пример какъв трябва да бъде всеки един от нас, за да живеем по-добре, помагайки на хората в нужда и живеейки в мир със себе си и околните! ".

Снимки

Димитър Сяров връчи поздравителен адрес на Стефан Русев Разговорът между Сяров и РусевСтефан Русев подарява Библия на Димитър Сяров