Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен следи състоянието на язовирите

14 януари 2015 12:32,
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 261

Община Сливен взе мерки за предотвратяване на проблемни ситуации, произтичащи от преливането на общинския язовир на Старо село. Минаването на водата през преливника е в резултат на снеготопенето и повишеното ниво на някои реки, съобщи кметът Кольо Милев. Тъй като водата от язовира в Старо село отива в язовира под него, стопанисван от Сдружение за напояване  „Коньово” -  Нова Загора, са взети мерки водният дебит да се изпуска през крана на това водно съоръжение. За да се регулира водния дебит Община Сливен ще постави нов кран на язовира в Старо село, тъй като предишният е бил откраднат.

Кметът допълни още, че съществуват проблеми и с язовирите в Злати войвода и този в местността „Мараж” в Горно Александрово. Първият язовир в Злати войвода ще бъде изведен от експлоатация, като в момента язовирната стена е прокопана и той не е опасен, уточни заместник-кметът Иван Петров. Язовирът в местността „Мараж” също е с прокопана язовирна стена, но ще бъде възстановен и ще съществува като съоръжение, допълни още той.

За извеждането от експлоатация и за възстановяването ще бъдат поискани средства от Фонда за възстановяване на язовирни стени, съобщи Кольо Милев. Ако такива бъдат отказани, общината със собствени средства ще се заеме с обновяването на преливниците и язовирните стени, където е необходимо, за да може да бъдат изрядни и едва след това да се предоставят на концесия.