Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Директорът на пресцентъра на ГЕРБ Никола Николов пред радио К 2

15 януари 2015 11:42, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1805
---

Никола Николов, директор на пресцентъра на ПП ГЕРБ, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Обича ли си работата и къде се чувства по добре-в журналистиката или в политиката?

„Обичам си работата, уютна е дотолкова, доколкото има нещо за вършене, имаме работа, приемаме тази работа и като мисия, не само като нещо, което трябва да се свърши днес”, заяви Никола Николов. На въпроса на водещата Клара Маринова къде е по-интересно, в медиите или в политиката, събеседникът й отговори, че му е трудно да отговори, било му е интересно и като журналист, и като човек, който осъществява връзката между журналистите и политиците.

Каква е оценката за отминалата година и какви са очакванията за настоящата?

Никола Николов заяви, че 2014 година е била много трудна за него лично и изпитателна за организацията, която представлява. Това е така, защото през миналата година ГЕРБ е била в опозиция, а това е най-трудното време за една партия. „Това е време, когато трябва да провериш хората, които са с теб, време, в което да видиш колко си силен, време, в което да видиш колко хора очаква помощ от теб”, продължи директорът на пресцентъра на ГЕРБ. Никола Николов разказа, че през 2014 година е имал възможност да пътува с делегация на ГЕРБ на конгреса на ЕНП в Дъблин и на други ключови места и му е било много болно и тежко, защото е имало хора, които са се срамували да кажат, че са от България. „Болно ми е, че много хора поставяха България на второ място, не знам дали се срамуваха от нещо, дали им беше болно или от друга гледна точка дали не бяха сърдити на България”, сподели Никола Николов. Що се отнася за 2015, той я определи като предизвикателство за ПП ГЕРБ, тъй като Бойко Борисов за втори път е поел отговорността да застане начело на правителството. Директорът на пресцентъра на ГЕРБ изрази категорично мнение, че няма начин когато Бойко Борисов е начело на държавата да не вървим напред. Знак за това е и фактът, че само за последните два месеца на миналата година над един милиард лева за влезли реално в българския бизнес от европейските фондове. „За съжаление обаче поради управлението на нелегитимната тройна коалиция БСП-ДПС-Атака България пропусна уникални мигове” подчерта Никола Николов и продължи, че е привърженик на прагматичната политика и се старае визията и говоренето на народните представители от ГЕРБ също да са прагматични, защото хората искат да чуват реални и конкретни неща. На въпроса какво би пожелал на слушателите на „Радио К2” през 2015 година, Никола Николов отговори, че желае на хората преди всичко здраве, много лично щастие и хубави моменти със семействата им. Той продължи, че хората трябва да могат да си защитават мнението, да избират и след като изберат да държат сметка на политиците. За да стане това обаче хората трябва да гласуват на изборите.

Програмата за саниране на многофамилни жилища.

Никола Николов заяви, че конкретните действия продължават и през новата година, вече са отделени един милиард лева, които са в специален фонд, с които българските граждани могат да реновират сериозно многофамилните си жилища – с тези суми могат да се ремонтират покривите, да се направи цялостно саниране с боядисване, смяна на дограми, на вертикални щрангове и дограма на входа. Трябва само да се регистрират сдруженията на собствениците от всички входове в съответния блок и да се подаде една молба в общината. Помолен от Клара Маринова да коментира съмненията, че тази програма е предпоставка за една корупционна сделка, Никола Николов отговори, че няма как в цялата страна ГЕРБ да намери само свои фирми и категорично подчерта, че няма да се допусне определен брой фирми да получават поръчките в цялата страна. Той продължи, че с тази програма ще се осъществи още един ефект – освен съществуващите фирми да се открият и нови. Това е и отговорът на обвиненията от страна на БСП, че ГЕРБ мачка и унищожава малкия, средния и дребния бизнес.

Промяната в публичния образ на Бойко Борисов в сравнение с предходния му мандат.

„Ако трябва да отговоря лаконично – всеки се учи докато е жив и всеки се развива”, заяви Никола Николов и изрази своята увереност, че не само хората в България, но и международните партньори на страната ни забелязват новия образ на Бойко Борисов. Той подчерта, че лидерът на ГЕРБ сам е постигнал тази промяна и това се дължи може би и на опита, който е натрупал, на осъзнаването на огромната мисия, която има премиерът.

Възможно ли е да се постигне съгласие по важните приоритети между ГЕРБ и опозицията в 43-то Народно събрание?

Никола Николов заяви, че политиците са длъжни да се разбират по националните приоритети. Той даде за пример съдебната реформа, тъй като не само управляващите, но и представители на опозицията са заявили, че ще я подкрепят. По прозрачното и ефективно усвояване на еврофондовете също едва ли има политик, който да не е съгласен. „Затова свидетелства и работата на всички български депутати в Комисията по външна политика, в Комисията за контрол на европейските фондове и други”, обясни още Никола Николов.

Проблемите в сектор „Енергетика”, реалистично ли е предложението на Бойко Борисов в България да се направи газов хъб?

Никола Николов заяви, че самият той не е специалист по въпросите на енергетиката и затова ще заяви своето лично мнение, а то е, че не е невъзможно това, което премиерът предлага. Още повече, че предложенията на Бойко Борисов са били приети поне за обсъждане от ЕК и е изказано мнение, че по плана „Юнкер” има средства, с които този хъб да бъде построен. Директорът на пресцентъра на ГЕРБ подчерта и важността от продължаване на проучванията за газ и нефт в българската акватория на Черно море. За съжаление обаче правителството на Пламен Орешарски е спряло тези проучвания, за което няма логично обяснение, защото това са само проучвания, те са безопасни и са в интерес на България. „Слава на Бога, новото правителство с премиер Борисов отново стартира процедурите за проучвания”, завърши Никола Николов разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”.