Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът на Сливен настоява за преразглеждане на разписанието на влакове

15 януари 2015 14:47, Общинска администрация (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 241

Във връзка с отмяната на влакове, считано от 12.01.2015 г. по линията Сливен-Карлово, Карлово-Сливен, кметът на община Сливен Кольо Милев изпрати писмо до областния управител на област Сливен Димитър Сяров.

В писмото се настоява да се преразгледа разписанието на влаковете и да се намери възможност за възстановяване на пътнически влак в посока Карлово от жп гара Сливен да тръгва в интервала от 8-10 часа. В писмото се посочва, че е изключително важно влакът да се движи ежедневно и да осигури връзка за градовете Велико Търново, Горна Оряховица и Шумен.

Останалите в разписанието влакове по това направление са в изключително неудобни часове на тръгване от жп гара Сливен - 5.03 ч. и 13.40 ч. и има риск да бъдат спрени от движение на по-късен етап.

В писмото си до Димитър Сяров, кметът Кольо Милев изразява надежда още, че ще се възстанови движението на влака Тулово-Сливен, който пристига на жп гара Сливен в 6.54 часа и осигурява придвижването на пътници от малките населени места, работещи и учащи в Сливен.

Градоначалникът настоява за отговорно решение и бързо съдействие, за да не се допусне да бъдат ощетени хората от малките населени места, ползващи железопътния транспорт от и за Сливен.