Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Скъпи спомени за поета и човека Дамян Дамянов

15 януари 2015 21:41,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 9 години, брой четения: 1761
среща с връстници на Д. Дамянов

„Скъп спомен ще оставят в мен другарите, които толкова са ми помагали. Това е второто ми богатство след стиховете, а може би по-голямо от тях.”

Дамян Дамянов

 

Под този надслов в навечерието на 80-годишния юбилей на Дамян Дамянов, патрона на Хуманитарна гимназия, премина срещата с връстници на поета. На 15 януари 2015 г. в Мултимедийната зала на гимназията, скъпи гости за учители и ученици, бяха поетът Сава Пеев и художникът Симеон Султанов, които споделиха непубликувани стихотворения на поета. Техните непосредствени спомени за Дамян Дамянов и семейството му представиха пред аудиторията Дамян Дамянов не само като творец, а и като съученик, другар и незаменим Човек. Г-н Султанов и г-н Пеев се обърнаха към учениците с пожелание да бъдат достойни следовници на Дамян Дамянов, както и да участват активно в културния живот на град Сливен.

Снимки

среща с връстници на Д. Дамяновсреща с връстници на Д. Дамяновсреща с връстници на Д. Дамяновсреща с връстници на Д. Дамяновсреща с връстници на Д. Дамяновсреща с връстници на Д. Дамяновсреща с връстници на Д. Дамяновсреща с връстници на Д. Дамяновсреща с връстници на Д. Дамяновсреща с връстници на Д. Дамянов

Видео

среща с връстници на Д. Дамянов