Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министър Танева посрещна с традиционни български продукти официалните си гости на „Зелена седмица“

16 януари 2015 15:21, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1616
---

С традиционни български продукти - вино, пита с подправки, месни и млечни продукти посрещна министърът на земеделието и храните Десислава Танева еврокомисаря на земеделието Фил Хоган, федералния министър на прехраната и земеделието на Германия Кристиан Шмид и управляващия кмет на Берлин Михаел Мюлер. Министър Танева е на посещение в германската столица по повод откриването на българския щанд в рамките на Международното изложение за селско стопанство „Зелена седмица 2015“.

 

„Билогичното производство е приоритет на Министерство на земеделието и храните и това се доказва още веднъж с представянето ни на тазгодишния форум“, това заяви министър Танева. На изложението за първи път се предстяват производители на биологична продукция като биотелешко месо в буркани, био вина, био сладка произведени от Клисурския манастир и други. Голям интерес от страна на посетителите има и към розовата минерална вода.

 

„Този вид производство има все по-голямо бъдеще и затова страната ни трябва да акцентира върху неговото развитие. Не случайно в новия програмен период 2014-2020 година на Програмата за развитие на селските райони е разширен обхватът на биологичните производители, които ще могат да получават подпомагане по нея. Страната ни трябва да ги подкрепи и да съдейства за представянето на продукцията им на подобен тип форуми. Изложения като „Зелена седмица“ дават възможност, както да се предлагат и излагат традиционни наши продукти, така и да се осъществят контакти, както и да се подобри имиджът на страната ни.

 

 

На своите гости тя подари кошница с продуктите, с които страната ни тази година се представя на форума – панагюрска луканка, филе „Елена“, роле „Трапезица“, сладка произведени от Клисурския манастир, кашкавал и сирена, както и вино.