Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проблемите на пчеларите бяха обсъдени в приемния ден на народния представител от ГЕРБ-Сливен Мария Белова

20 януари 2015 13:52, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 7 години, брой четения: 1435
---

Основните проблеми в сектор „Пчеларство” бяха обсъдени на среща на народния представител от ПП ГЕРБ-Сливен Мария Белова с Владимир Русев – председател на Полско-българска търговска камара. Акцент в диалога беше развитието на пчеларството през новия Програмен период 2014-2020 г. и необходимостта от обединяване на организациите в сектора. Владимир Русев заяви, че водещите приоритети на организацията са ориентирани към подпомагане на двустранните взаимоотношения между Полша и България и стремеж за поддържане посоката на икономически подем.

 

Мария Белова припомни, че евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел от години отстоява интересите на пчеларите в центъра на европейските секторни политики. По идея на Мария Габриел в Европейския парламент беше създадена Работната група „Пчеларство и здраве на пчелите", на която тя беше избрана за председател.

 

„Такава група се създава за първи път в Европарламента и това се случи в резултат на дългогодишната работа на Мария Габриел и постоянния й контакт с българските пчелари и техните колеги в Европа. Убедена съм, че с общи усилия ще насочим още повече вниманието към пчеларския сектор”, каза Мария Белова.

Срещата се проведе в рамките на приемния ден на Мария Белова в офиса на ГЕРБ в Сливен. Народният представител се среща с граждани и представители на организации всеки понеделник.