Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отхвърлиха предложението за продажбата на гори край Раково

29 януари 2015 11:02, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1652
---

Хората трябва да знаят, че ГЕРБ няма как да позволи на кмета Кольо Милев да продаде едни от най-хубавите гори. Това заяви от трибуната на общинския съвет председателят на Групата общински съветници от ГЕРБ-Сливен Димитър Митев. Той подчерта, че предложението за продажба на близо 5 000 декара гори край село Раково се внася за пети път и колкото пъти бъде включено в дневния ред, толкова пъти ГЕРБ ще гласува против. Митев заяви, че общината има потенциал да стопанисва горите и ако новосъздаденото предприятие по земеделие и гори си свърши работата, общината може да има печалба.

„Кметът иска да продаде всичко до изборите”, каза Митев.

 

Общинският съветник Керанка Стамова подчерта, че липсват аргументи , с които общинските съветници да бъдат убедени за необходимостта от продажба на горите.

„Всички знаем за наводненията и бедствията, които сполетяха страната. В момента има свлачище в района на Раково, а свлачищата се получават от изсичането на горите. Нека не вземем решение, което ще рефлектира върху бъдещето на децата ни, чистотата на въздуха и водата!”, каза Стамова.

 

Тя изрази съмнение, че средствата от продажбата на горите ще бъдат предназначени за социалната сфера и попита къде са парите от продажбата на над 80 процента общински земи и за какви социални придобивки са използвани.

След проведените дебати Общинският съвет отхвърли предложението за продажба на гори край село Раково с 18 гласа „за”, 15 „против” и 4 „въздържал се”.