Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

100-годишнината от Първата световна война ще бъде отбелязана във всички области на страната

29 януари 2015 15:04, Областна администрация Сливен
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 346
Снимка

На 28.01.2015 г. областният управител на област Сливен Димитър Сяров взе участие в заседанието на Организационния комитет за отбелязването на 100-годишнината от Първата световна война и участието на България в нея (2014 – 2018 г.) Заседанието, което се проведе в Централния военен клуб – София, бе ръководено от министъра на отбраната Николай Ненчев, който е председател на Националния комитет за честването на годишнината.

Постоянният секретар на отбраната д-р Добромир Тотев - председател на Организационния комитет, представи проекта на Националния план с мероприятията за 2015 г., съобразен с ограничените финансови средства. Членовете на комитета направиха предложения и допълнения за промени в плана, който бе гласуван и приет единодушно и предстои да бъде внесен в Министерски съвет.

Сред предложенията беше и това да се обърне специално внимание на младите хора - в мероприятията да се включат деца и ученици, а посланията от отбелязването на годишнината да станат елемент от патриотичното възпитание.

През 2015 г. са предвидени национална конференция с международно участие, посветена на Първата световна война, изложба, организирана от Националния военноисторически музей, която да бъде представена в столицата и в страната, събития, организирани от областните администрации и др.