Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обобщена информация във връзка с падналите валежи на територията на област Сливен до 01.02.2015 г.

02 февруари 2015 16:16,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 618
Областна администрация Сливен

Във връзка с падналите през последните дни валежи от дъжд, от общинските администрации в област Сливен до областния управител бе изпратена следната информация:

 

Община Сливен:

В резултат на вятър със скорост над 20 м/сек., има нанесени материални щети по сгради в с. Стара река. Едновременно с ураганния вятър са измерени и дъждове с количество около 42 л/кв.м., нанесли значителни щети по част от инфраструктурата на територията на град Сливен и други населени места в общината.

По поречието на р. Асеновска има щети, породени от ерозия (в урбанизираната територия на местността „Кироолу”), пропадане на участък от пътя (между I-ви и II-ри предачен цех в посока с. Бяла), където има и увреден далекопровод. В разговор с представители на EVN, областният управител е получил уверение, че спиране в електрозахранването на града няма да има, a проблемът с далекопровода ще бъде отстранен при първа възможност.

Подкопани са устоите на моста на р. Асеновска до Аптечно предприятие, както и на комуникации южно от Дамарски мост.

В селищно образувание „Селището” са наводнени частни имоти.

На територията на гр. Сливен и селата Биково, Тополчане, Стара река, Жельо войвода, Злати войвода и Крушаре са наводнени частни имоти и прилежаща инфраструктура. За тези населени места е обявено „Бедствено положение”.

 

Община Нова Загора:

Речните корита са в сравнително добра проводимост, а всички потенциално опасни язовири са проверени и е установено дорбо техническо и експлоатационно състояние – изправни стени, основни изпускатели и твърди преливници.

Във връзка с получените прогнози за нови валежи, са взети необходимите мерки и са предупредени всички кметове на населени места в община Нова Загора да извършват ежедневни проверки на водните обекти.

 

Община Котел:

Наводнени са имоти в с. Нейково, с. Катунище, гр. Котел, земеделски земи в с. Градец. Активирани са свлачища по общински път от Моллов мост към с. Нейково и по главния път Котел-Омуртаг.

Застрашен е електропровод в района на с. Градец и трафопост в района на с. Тича.

 

Община Твърдица:

По поречието на р. „Блягорница” са заляти части от земеделски имоти. За други щети не се съобщава.