Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Цветан Цветанов се срещна с представители на Националния Демократически институт във Вашингтон (САЩ)

03 февруари 2015 12:58, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1548
---

В рамките на посещението си в САЩ по повод участието в Молитвената закуска с президента Барак Обама, на 2 февруари 2015 г. председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща в Националния Демократически институт във Вашингтон. Цветанов запозна регионалния директор за Централна и Източна Европа Робърт Бенджамин и директора по програмите за политическите партии Иван Дохърти с резултатите от последните парламентарни избори в България, съставянето на новото правителство в резултат от изборите на 5 октомври 2014 г. и стабилизиращите политически последици за България от това. По време на срещата Цветанов обърна специално внимание на кратките срокове, в които беше възвърнато политическото доверие от страна на европейските и евроатлантическите партньори на България. И двете страни констатираха, че е налице политическа воля за реформи - фактор, който е от решаваща важност за България и целия регион.

По време на срещата бяха обсъждани и въпроси, имащи отношение към България и региона като близкоизточния конфликт и сирийската криза, бежанските процеси, заплахите, произтичащи от международния тероризъм и чуждестранните бойци. Представителите на Националния Демократически институт изразиха подкрепа за продължаване на реформите, водещи към налагане на върховенството на закона, човешките права и интеграцията на малцинствата.

В края на срещата заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов покани американските партньори да посетят България в удобно за тях време през 2015 г., за да се запознаят на място с някои добри практики от организационната дейност на ПП ГЕРБ. Поканата беше приета със задоволство.