Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Народният представител от ГЕРБ Светлана Ангелова: Редно е да има законодателни промени по отношение на непълнолетните родилки

04 февруари 2015 11:31, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1598
---

Не са малко случаите, в които все повече непълнолетни майки раждат деца в България. Поради тази причина е редно да има законодателни промени в тази посока. Това каза заяви заместник- председателят на комисията по труда, социалната и демографската политика и народен представител от ГЕРБ – Русе Светлана Ангелова. По думите й, мерките може би те трябва да бъдат насочени към спиране на помощите на родителите на непълнолетни майки.

 

„Трябва да се мисли и в друга посока - по преценка на социалния работник, когато майката не полага грижи за детето и помощите не се използват целесъобразно, те да се дават във вид на натура. Например - да се купуват дрехи, памперси и др. Ако майката остави детето в институция до навършване на 2-годишната му възраст, то тя трябва да върне всички помощи, получени от раждането до момента на изоставянето. Това е идея и се подготвят промени в тази посока от социалното министерство“, коментира Ангелова.

 

Според нея трябва да се предприемат промени и заради зачестилите сигнали за злоупотреби. Светлана Ангелова обясни, че за 2014 година 7207 майки - студентки са се възползвали от правото да получат еднократна помощ в размер на близо 3000 лева. „Ще има промяна и в условията за получаване на еднократна помощ за майки – студентки. Тя ще се отпуска на части, например след завършването на два поредни семестъра. Целта е да се спрат злоупотребите с това право и помощта да се получава по предназначение“, категорична бе Ангелова.