Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Младежи ГЕРБ събират идеи и коментари относно Законопроекта за доброволчеството

09 февруари 2015 10:32, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1659
---

Младежката организация на ГЕРБ събира идеи и коментари относно проекта на Закон за доброволчеството. Всеки, който желае, може да изпраща своите предложения, касаещи Закона на електронната поща на МГЕРБ: mgerb.gerb@gmail.com, и/или да коментира на страницата на Младежи ГЕРБ във „Фейсбук” до 15 февруари 2015 г.

„Ще се радваме да чуем вашите идеи и мнения по Законопроекта, тъй като идеите на младите хора са идеи за България. Вярвам че, всички заедно като част от едно активно гражданско общество, можем да превърнем страната си в по-добро място за живот“, коментира председателят на МГЕРБ и народен представител от ГЕРБ Георг Георгиев.

По думите му, нуждата от подобен акт, които да задава законова рамка на доброволчеството е явна. “Необходимостта от него стана още по-явна през изминалата година, когато България бе сполетяна от ужасни природни бедствия в отстраняването на последиците, от които основно се включиха доброволци от всички населени места. Законопроектът за доброволчеството, които има за цел да очертае основните параметри на доброволческите дейности и случаите, в които те са приложими, е плод на усилена работа и множество дебати между представители на различните власти“, подчерта председателят на МГЕРБ. Георгиев изтъкна дейността на заместник-председателя на парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика Светлана Ангелова и на заместник-министъра на младежта и спорта Калин Каменов, както и съдействието на над десет от най-големите неправителствени организации, работещи с доброволци.

„След публичния дебат по темата на 5 декември (Международния ден на доброволеца), екипът на Министерство на младежта и спорта организира три работни срещи, в които проектът бе разискван и допълнен до настоящия му вид“, обясни Георг Георгиев.