Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ЖГЕРБ проведе инициатива срещу насилието над жени

14 февруари 2015 20:39, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1868
---

Женската организация на ПП ГЕРБ проведе своеобразния флашмоб в подкрепа на инициатива срещу насилието над жени. Идеята за мероприятието бе на председателя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова и на членовете на Националния изпълнителен съвет Десислава Атанасова, Милена Дамянова, д-р Даниела Дариткова, Светлана Ангелова, Диана Тодорова, Галина Вучкова, Нели Митева, Селиме Кърджалиева, Михаела Крумова и Даниела Димова. В нея се включи председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Каузата подкрепиха и членове на Старейшини ГЕРБ от цялата страна, които са в Арбанаси за Петия си зимен университет.

Председателят на ЖГЕРБ Ирена Соколова подчерта, че проявите в рамките на тази кампания показват, че България се изправя срещу насилието над жени. Соколова обясни, че кампанията, под мотото "Един милиард се изправят: Революция - България" е подкрепяна от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел. По думите й, българският евродепутат отстоява позицията, че мъжете също трябва да бъдат привлечени и да се превърнат в основни защитници на правата на жените.

„Според правозащитните организации всяка трета жени стават жертва на насилие. Затова се изправяме заедно, за да спрем насилието срещу жени и момичета”, каза Десислава Атанасова. Тя обясни, че всяка година на датата 14 февруари 1 милиард души в над 200 държави организират подобни инициативи, за да изразят недоволството си срещу насилието над жени и момичета.

Снимки

---