Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се заседание на Областния съвет по етническите и интеграционни въпроси

17 февруари 2015 17:05,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 694
Снимка 1

На 17.02.2015 г. се проведе заседание на Областния съвет по етническите и интеграционни въпроси към областен управител - Сливен. То беше открито от председателя му Димитър Сяров – областен управител, и ръководено от Веска Вълчева – заместник областен управител.

В рамките на заседанието ресорните заместник-кметове – членове на съвета, докладваха относно механизма на разработване на общинските планове за интегриране на българските граждани от ромски произход и други граждани в уязвимо социално положение, живеещи в сходна на ромите ситуация. Те запознаха присъстващите с приоритетите и конкретните мерки в тях. Общинските планове за действие са с времеви обхват до 2017 г. И четирите общини са разработили плановите си документи съобразно приоритетите в Стратегията на област Сливен за интегриране на ромите (2014 – 2020 г.) и в изпълнение на Националната стратегия за интегриране на ромите. За обезпечаване на дейностите, общините са предвидили средства от бюджета си, но за постигане на целите ще се разчита много и на оперативните програми от новия програмен период. Плановете се приемат от съответния общински съвет и стават приложения към Стратегията на област Сливен.

По време на заседанието беше приет и Доклада за напредъка по изпълнението на Стратегия на област Сливен за интеграция на ромите (2012 – 2020) за 2014 г. Областните администрации имат задължението да изготвят такива доклади всяка година като част от мониторинга на Националната стратегия.

Бяха приети още отчет за дейността на ОССЕИВ за предходната година и индикативна програма за дейността му за 2015 г.

Снимки

Снимка 2Снимка 3