Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ФОРУМ „ДА ИЗБЕРЕМ БЪДЕЩЕ”

18 февруари 2015 10:25, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 9 години, брой четения: 1992
12 ОУ

На 17.02.2015 г., в Хотелски комплекс «Национал Палас” се проведе среща на седмокласници от ОУ”Елисавета Багряна” и г-н Радостин Бозуков, мениджър на хотелския комплекс. Срещата бе организирана от Център за кариерно ориентиране – Сливен и с подкрепа на ръководството на училището в лицето на г-жа Величка Христова.

Уютната атмосфера, топлото посрещане даде възможност да се събуди любопитството у учениците за предизвикателствата в хотелиерството и туризма. Не закъсняха и въпросите на учениците, отправени към г-н Бозуков: „Дали мениджър е професия или призвание?”, „Как преминава един работен ден на мениджъра на такъв голям комплекс”?, „Трябва ли един мениджър да е господар на всички процеси и дейности във фирмата?”. Домакинът разказа за дългия път на осъществяването на идеите си, за предизвикателствата в бизнеса, за уменията и качествата, които трябва да притежава и развива човек в професионалния си път. Не пропусна да насочи вниманието им към културно-историческите факти, свързани с основната дейност на Добри Желязков-Фабриканджията.

Посланието на г-н Бозуков към подрастващите беше мисълта на древния философ Конфуции: «Избери работа, която харесваш и няма да ти се наложи да работиш и един ден през живота си». Децата разгледаха комплекса.

„Всеки изправен пред избора на професия трябва да помни, че най-подходяща професия е онази, която отговаря на интересите, уменията, способностите на личността – беше призивът на г-жа Дончева, кариерен консултант в Център за кариерно ориентиране – Сливен.

Снимки

ФОРУМ „ДА ИЗБЕРЕМ БЪДЕЩЕ” ФОРУМ „ДА ИЗБЕРЕМ БЪДЕЩЕ” ФОРУМ „ДА ИЗБЕРЕМ БЪДЕЩЕ” ФОРУМ „ДА ИЗБЕРЕМ БЪДЕЩЕ” ФОРУМ „ДА ИЗБЕРЕМ БЪДЕЩЕ”