Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Димитър Сяров постави началото на областен семинар за обмяна на добри практики

19 февруари 2015 11:24,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 637
Областен семинар за обмяна на добри практики

В 10 ч. на 19.02.2015 г. в Сливен бе открит двудневен семинар за обмен на добри практики и изграждане на мрежи на доставчиците на социални услуги и неправителствени организации за област Сливен. Семинарът се реализира по проект „Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище”, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд.

Областният управител Димитър Сяров откри семинара припомняйки, че Областна администрация Сливен отдавна поставя във фокуса на внимание необходимостта от планиране и развитие на социалните услуги и през 2010 г. организира и координира разработване на Областната стратегия за развитие на социалните услуги за периода от 2011 до края на 2015 г. Сяров информира също, че предстои процес на областно планиране на социалните услуги за следващия петгодишен период 2016 – 2020 г.

„Като областен управител считам, че осигуряването на условия за достоен и пълноценен живот на хората в неравностойно положение и нуждаещите се от подкрепа е наша обща грижа – на държавната и местна власт, неправителствения сектор, на цялото общество. Само работейки като партньори ще постигаме добри резултати в тази насока. Аз и екипът на Областна администрация Сливен заявяваме своята готовност да подкрепяме и експертно да координираме процесите на планиране и развитие на социалните услуги в област Сливен!”

Участниците в семинара получиха възможност да направят лично представяне пред останалите, след което в продължение на два дни те ще презентират институциите, които представляват, споделяйки добри практики и нови възможности.

Снимки

Областен семинар за обмяна на добри практикиОбластен семинар за обмяна на добри практикиОбластен семинар за обмяна на добри практики