» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Отчетна сесия на Областното общо събрание на БЧК се проведе в Сливен

20 February 2015 17:39,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 821
Отчетна сесия на Областното общо събрание  на БЧК се проведе в Сливен

На 20.02.2015 г. областната организация на БЧК Сливен проведе своята отчетна сесия за 2014 година.

Д-р Иван Федин, председател на областната червенокръстка организация, приветства официалните лица и членове на Областното общото събрание. Присъстваха Василка Каменова – заместник генерален директор на БЧК – Дирекция "ФАСД", Красимира Николчева – главен счетоводител на БЧК, д-р Моника Сярова – директор на Секретариата на БЧК Сливен, Веска Вълчева – заместник областен управител, Атанас Атанасов – кмет на община Твърдица, Ивайло Енев – заместник-кмет на община Нова Загора, служители на общинските администрации в област Сливен, членове и доброволци от БЧК и БМЧК.

Обобщението на извършените дейности на областната структура на БЧК Сливен за изминалата година показва, че 2014-та е била ползотворна във всички сфери на дейност на организацията. Извършена е сериозна по обем социално-помощна дейност, насочена към уязвими групи, в повечето случаи осигурена от проекти и благотворителни кампании на организацията. Продължаването й изисква както търсене на ресурси за финансиране, така и още по-голяма прозрачност в реализирането й, за поддържане на информираността на обществото за нея. Клубовете на БМЧК са извършили голяма по обем и полезна за младите хора дейност. Те разполагат с опитни и можещи доброволци - ценни за организацията, но динамиката при тях изисква непрестанна грижа и методическа помощ в работата им. През цялата година са полагани целенасочени усилия за привличане на нови членове на БЧК, а работата на вече действащите доброволци се оценява високо в преките дейности на организацията. Актуален въпрос в организацията е този за финансовата стабилизация – откриването на решения в тази насока ще продължи да бъде на необходимото ниво. Разработването на проекти за отделни дейности на БЧК Сливен са заложени в плана и за новата отчетна 2015 година.

От името на областния управител, неговият заместник Веска Вълчева връчи поздравителен адрес, в който Димитър Сяров поздравява за успешната отчетна година и изразява пълната си готовност за продължаване на предишни и подкрепа в бъдещи съвместни проекти.

Photos

Отчетна сесия на Областното общо събрание  на БЧК се проведе в СливенОтчетна сесия на Областното общо събрание  на БЧК се проведе в СливенОтчетна сесия на Областното общо събрание  на БЧК се проведе в СливенОтчетна сесия на Областното общо събрание  на БЧК се проведе в Сливен