Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отчетна сесия на Областното общо събрание на БЧК се проведе в Сливен

20 февруари 2015 17:39,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 823
Отчетна сесия на Областното общо събрание  на БЧК се проведе в Сливен

На 20.02.2015 г. областната организация на БЧК Сливен проведе своята отчетна сесия за 2014 година.

Д-р Иван Федин, председател на областната червенокръстка организация, приветства официалните лица и членове на Областното общото събрание. Присъстваха Василка Каменова – заместник генерален директор на БЧК – Дирекция "ФАСД", Красимира Николчева – главен счетоводител на БЧК, д-р Моника Сярова – директор на Секретариата на БЧК Сливен, Веска Вълчева – заместник областен управител, Атанас Атанасов – кмет на община Твърдица, Ивайло Енев – заместник-кмет на община Нова Загора, служители на общинските администрации в област Сливен, членове и доброволци от БЧК и БМЧК.

Обобщението на извършените дейности на областната структура на БЧК Сливен за изминалата година показва, че 2014-та е била ползотворна във всички сфери на дейност на организацията. Извършена е сериозна по обем социално-помощна дейност, насочена към уязвими групи, в повечето случаи осигурена от проекти и благотворителни кампании на организацията. Продължаването й изисква както търсене на ресурси за финансиране, така и още по-голяма прозрачност в реализирането й, за поддържане на информираността на обществото за нея. Клубовете на БМЧК са извършили голяма по обем и полезна за младите хора дейност. Те разполагат с опитни и можещи доброволци - ценни за организацията, но динамиката при тях изисква непрестанна грижа и методическа помощ в работата им. През цялата година са полагани целенасочени усилия за привличане на нови членове на БЧК, а работата на вече действащите доброволци се оценява високо в преките дейности на организацията. Актуален въпрос в организацията е този за финансовата стабилизация – откриването на решения в тази насока ще продължи да бъде на необходимото ниво. Разработването на проекти за отделни дейности на БЧК Сливен са заложени в плана и за новата отчетна 2015 година.

От името на областния управител, неговият заместник Веска Вълчева връчи поздравителен адрес, в който Димитър Сяров поздравява за успешната отчетна година и изразява пълната си готовност за продължаване на предишни и подкрепа в бъдещи съвместни проекти.

Снимки

Отчетна сесия на Областното общо събрание  на БЧК се проведе в СливенОтчетна сесия на Областното общо събрание  на БЧК се проведе в СливенОтчетна сесия на Областното общо събрание  на БЧК се проведе в СливенОтчетна сесия на Областното общо събрание  на БЧК се проведе в Сливен