Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сътрудничеството между България и Турция в областта на селското стопанство се засилва

26 февруари 2015 14:36, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1541
---

Сътрудничеството между България и Турция в областта на селското стопанство да се засили чрез създаването на работна група, която ще започне работа в средата на месец март тази година. За това се договориха министърът на земеделието и храните Десислава Танева и министърът на храните, земеделието и животновъдството Мехмет Екер. Министър Танева е на посещение в град Анкара, Турция по покана на своя колега. На срещата присъстваха народният представител проф. Иван Станков и зам.-изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев.

 

По време на срещата двамата министри обсъдиха възможността да бъде възстановен износът от България към Турция на едър рогат добитък и дребни преживни животни. „За нас е важно пазарът отново да бъде отворен и да премахнем пречките, които затрудняват стокообмена между двете страни. Животните са ни здрави и секторът е с много добри възможности за развитие с оглед на финансовото подпомагане, което той може да получи чрез мерките от новата Програма за развитите на селските райони“, изтъкна Десислава Танева и подчерта, че сектор „Животновъдство“ е приоритет в политиката на Министерството. От своя страна Мехмет Екер заяви, че сътрудничеството в областта на селското стопанство ще повлияе положително върху развитието на отрасъл „Земеделие“ и в двете страни. По думите му, срещата на работната група ще създаде условия да бъдат решавани проблемите. По време на срещата турската страна постави въпроса със затрудненията при износа и високите такси на транзита на пресни плодове и зеленчуци през България за страните от Европейския съюз.

 

В рамките на посещението си министър Десислава Танева присъства на конференция на тема „Въвеждане в експлоатация на земеделски мониторинг и информационна система“. Представената система съдържа информация за всички 5 млн. земеделски производители на територията на Турция.

Новини

Снимки

------------