Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се заседание на Общото събрание на Асоциацията по В и К – Сливен

27 февруари 2015 13:31,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 686
Проведе се заседание на Общото събрание  на Асоциацията по В и К – Сливен

На 27.02.2015 г. от 10:30 ч. в Областна администрация Сливен се проведе общо събрание на Асоциацията по ВиК под председателството на областния управител Димитър Сяров. Участие в него взеха представителят на община Твърдица в асоциацията – Атанас Атанасов, кмет на общината и упълномощените представители Иван Манчев – заместник-кмет на Община Сливен, Маргарит Тодоров – заместник-кмет на Община Нова Загора и Детелина Адамова – заместник-кмет на Община Котел. Заседанието протече при следния дневен ред:

1. Вземане на решение за предоставяне на принципно съгласие за сключване на договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на В и К системите и съоръженията, както и предоставянето на В и К услуги с действащия В и К оператор – „В и К Сливен“ ООД, по реда на чл. 198п, ал.1, предложение първо от Закона за водите;

2. Приемане на годишен отчет за дейността на „Асоциацията по В и К на обособената територия, обслужвана от „В и К Сливен“ ООД“ през 2014 г.

3. Приемане на бюджет на Асоциацията по ВиК за 2015 г.

4. Приемане на Отчет за изпълнение на бюджета за 2014 г.

До този момент между ВиК оператора и общините, които са членове на Асоциацията по ВиК, не е сключван договор. След даденото принципно съгласие, договорът предстои да бъде обсъден на следващо заседание на асоциацията. Той предвижда регламентиране на задълженията на ВиК оператора по стопанисване на ВиК системите и съоръженията, предоставяне на услуги с необходимото качество на потребителите и извършване на инвестиции. Важна негова част ще бъде разписване на механизми за контролиране дейността на ВиК оператора от страна на Асоциацията по ВиК.

Общо планираните приходи в приетия бюджета на Асоциацията по ВиК за 2015 г. са 34 259 лв. Сумата от вноските на държавата е 11 974 лв. , а сумата от вноските на общините - 22 285 лв.

Снимки

Проведе се заседание на Общото събрание  на Асоциацията по В и К – Сливен