Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Димитър Сяров участва в честването на Освобождението в Сливен

03 март 2015 13:20,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 678
Честването на Освобождението в Сливен

На 03.03.2015 г., с военни почести и издигането на българския трибагреник започна честването на Трети март в Сливен. В присъствието на министър Десислава Танева, народните представители Мария Белова, Таско Ерменков и Иван Славов, областният управител Димитър Сяров, граждани и гости на града, бе поднесено приветствено празнично слово от кмета на общината – инж. Кольо Милев, след което Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий отслужи панихида в памет на загиналите войни и отправи благодарствен молебен в съслужие със свещеници.

Други официални гости на празничното честване бяха председателят на Общински съвет Сливен Мария Григорова, началникът на ОД МВР Чавдар Божурски, началникът на РИО Сливен – Бисерка Михалева. Своята почит към освободителите отдадоха и общински съветници, ръководители и представители на политически партии и неправителствени организации, ръководители и ученици от сливенски училища, граждани и гости на Сливен.

По традиция, след официалната церемония, стартира лекоатлетическата щафета „Освободител”, в която се включиха деца от различни училища в града.

В 12:30 ч. Художествената галерия „Димитър Добрович” откри тематична фотоизложба „България в блясък – владетели и дворци на Третото българско царство”.

Снимки

Честването на Освобождението в СливенЧестването на Освобождението в СливенЧестването на Освобождението в СливенЧестването на Освобождението в СливенЧестването на Освобождението в СливенЧестването на Освобождението в СливенЧестването на Освобождението в СливенЧестването на Освобождението в СливенЧестването на Освобождението в Сливен