Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Емил Радев, ГЕРБ/ЕНП: Необходима е Европейска стратегия за борба с корупцията

12 март 2015 15:19, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1494
Емил Радев

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев призова за създаване на Европейска стратегия за борба с корупцията, която да обхваща и измамите с европейски средства. Това стана по време на дебат в пленарна зала на Европейския парламент, обсъждащ Годишния доклад за 2013 г. относно защитата на финансовите интереси на ЕС – Борба срещу измамите.

Емил Радев отбеляза, че Годишният доклад е важен компонент от борбата с корупцията и злоупотребата с европейски средства на европейско ниво и като такъв е част от пакета доклади и законодателни предложения от последните години, сред които са предложението за създаване на Европейската прокуратура и Директивата за измамите с европейски средства. "Всички тези предложения и анализи обаче няма да доведат до ефективна борба с корупцията и измамите, ако не са подплатени с конкретни мерки на европейско ниво и в държавите-членки", допълни евродепутатът.

Поради тази причина Емил Радев от ГЕРБ призова за Европейска стратегия за борба с корупцията, която да зададе рамка на взаимодействие между различните инструменти и политики, прилагани на европейско и национално ниво, и да очертае насоки за това как държавите-членки и европейските институции ще се борят с тези престъпни дейности. "Вярвам, че стратегията ще позволи да се придобие ясна картина и за състоянието на борбата с корупцията и злоупотребите с европейски средства в целия ЕС, което пък от своя страна ще премахне неоправдания фокус върху България и ще покаже, че и в другите страни има същите проблеми", заяви в заключение българският евродепутат.