Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министър Николай Ненчев и областният управител Димитър Сяров – в съвместни дейности за област Сливен

13 март 2015 11:53,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 683
Министър Николай Ненчев и областният управител Димитър Сяров – в съвместни дейности за област Сливен

На 12.03.2015 г. министърът на отбраната Николай Ненчев, народният представител и член на Комисията по бюджет и финанси Корман Исмаилов и областният управител Димитър Сяров, направиха редица ползотворни визити и работни срещи. Те посетиха Община Нова Загора, където се срещнаха с кмета Николай Грозев и неговите заместници. Посещението беше част от обиколката на министъра в региона по повод проверка на състоянието на военните обекти на територията на страната. Бяха обсъдени и други теми, заложени в плана на общината за изпълнение, като стана ясно, че всичко предвидено се реализира успешно в планираните срокове.

В Областна администрация Сливен, министърът разговаря с ръководния екип на институцията, с Румен Андонов – заместник-кмет по финансите в Община Сливен, с д-р Димитър Павлов – общински съветник и председател на Комисията по здравеопазване към Общински съвет Сливен и други, имащи отношение страни. Основна дискутирана тема беше състоянието на Военна болница Сливен и възможностите за решаване на нейното бъдеще.

Проблемите бяха обсъдени и с ръководството на болницата при личното посещение в здравното заведение. От ръководството представиха високите оценки, които през годините са получавали сливенските военни медици от колегите си от Алианса. Министърът изрази готовност - да положи всички усилия да се даде шанс на болницата да запази своя имидж и да продължи да обслужва населението в област Сливен и цяла Югоизточна България. Ръководството на Военната болница получи подкрепата на министъра да бъдат прекратени всички договори, които са финансово неизгодни. Добрият мениджмънт на болницата би могъл да й помогне да се самооздрави, според министъра.

 

По време на брифинга, министърът на отбраната Николай Ненчев благодари на областния управител Димитър Сяров за неговата съпричастност към решаването на проблемите, подобряването на състоянието и гарантирането на бъдещето на Военна болница Сливен.

Обиколката на министър Ненчев и областният управител Димитър Сяров продължи с посещение на съвместното съоръжение в Ново село, където също се проведе работна среща. В базата от 15 март започва съвместна тактическа подготовка с участието на сили и средства от Сухопътните войски на САЩ. В учението ще участват до 350 военнослужещи с необходимата екипировка, въоръжение и боеприпаси, до 50 единици бойна техника, включваща четири танка М1, до 30 бойни машини на пехотата, до 16 бронетранспортьори, до 30 единици поддържаща и осигуряваща техника, до 13 военни и въздухоплавателни средства с техните екипажи и др. В съвместната тактическа подготовка ще вземат участие военнослужещи и техника от Българската армия.

Снимки

Работна среща в Нова ЗагораРаботна среща в Областна администрация СливенПосещение на Военна болница СливенПосещение на Военна болница СливенПосещение на базата в Ново село