Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Димитър Сяров отправи приветствие на откриването на Национален събор на БМЧК в Сливен

20 март 2015 18:55,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 734
Областният управител Димитър Сяров отправи приветствие на откриването на Национален събор на БМЧК в Сливен

На 20.03.2015 г. в Сливен започна Национален събор на Български младежки червен кръст, на който присъстваха повече от 140 делегати и щатни специалисти на БМЧК от цялата страна. На официалното откриване председателят на БМЧК Кристиян Пеняшки поздрави присъстващите и даде думата на официалните гости на събитието. Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий благослови начинанието и изрази своята гордост и радост от това, че именно в Сливен през 1878 г. е създадено първото дружество на Червения кръст от тогавашния митрополит Серафим. Дядо Иоаникий изрази надеждите си младите червенокръстци да продължат да се развиват и да приобщават към себе си и нови съмишленици в своите добри дела.

Областният управител също приветства младежите по повод откриването на Националния събор. Димитър Сяров изрази вълнението си с благодарност към всички, които даряват своето време, труд и знания в полза на нуждаещи се хора от всички възрасти, раси и религии. „Благодарение на ръководството, членовете и доброволците в БЧК и БМЧК, хора с различни нужди и проблеми получават подкрепата, от която имат нужда, а обществото получава вашия пример, към който да се стреми“, каза областният управител.

На откриването на форума присъстваха председателят на БЧК Христо Григоров, генералният директор доц. д-р Красимир Гигов, заместник генералният директор д-р Славита Джамбазова и други членове на Националния съвет на БЧК, представители на ръководството и членове на БЧК Сливен, началникът на Регионален инспекторат по образованието Бисерка Михалева, директорът на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, кметът на община Твърдица Атанас Атанасов, заместник-кметът на община Нова Загора – Ивайло Енев, представители на общините в област Сливен, ръководители и служители в множество институции от града и региона.

Националният събор на Български младежки червен кръст ще продължи до 22.03.2015 г., като на днешната сесия БМЧК ще направи отчет за дейността си, а утре ще бъде избрано ново ръководство за следващия мандат. На него се полага и отговорността да изработи и приеме Стратегия за развитието на БЧМК до 2020 г.

Снимки

Приветствие от Дядо ИоаникийНационален събор на БМЧКНационален събор на БМЧКНационален събор на БМЧКНационален събор на БМЧК