Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация Сливен бе домакин на регионална среща за насърчаване на детското участие

23 март 2015 17:25,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 608
Регионална среща за насърчаване на детското участие

На 23.03.2015 г. Областна администрация Сливен посрещна на регионална среща деца, представители на общинските детски съвети и Областния детски съвет, създаден към Областен управител на Сливен.

Веска Вълчева – заместник областен управител и домакин на мероприятието, използва възможността да поздрави присъстващите: „Впечатлена съм от факта, че толкова много млади и заинтересовани от бъдещето хора са се събрали днес в Областна администрация. Желанието ви да бъдете част от хората, решаващи развитието на страната ни, и по-конкретно политиките по отношение на децата, показва, че заедно вървим в правилната посока“. Г-жа Вълчева изказа задоволството си от добрите съвместни практики с „Партньори-България“, УНИЦЕФ-България, Държавна агенция за закрила на детето и Министерство на образованието, в партньорство с които се осъществява и този конкретен проект. Кметът на Община Сливен инж. Кольо Милев също поздрави присъстващите на работната среща.

Йоана Петкова и Румен Минковски, които са част от екипа на фондация „Партньори-България“ бяха модератори на срещата. Тя започна с презентация на постигнатото до момента и със запознаване с идеята на активностите по проекта и продължи с дейности на групи – първоначално, след което деца и възрастни се обединиха около общи решения и необходими дейности, свързани с ползотворното развитие на политиките за деца. Основните теми, които групите дискутираха, бяха „Свободно време“, „Семейство“, „Училище“ и „Детско участие“. Последният етап на срещата позволи на децата и възрастните да обменят своите мнения в тези направления. Предвижда се след 3 месеца да се реализира следващият работен форум, в който ще се проследи развитието и ще се анализират последствията от сега взетите решения.

Снимки

Регионална среща за насърчаване на детското участиеРегионална среща за насърчаване на детското участиеРегионална среща за насърчаване на детското участиеРегионална среща за насърчаване на детското участиеРегионална среща за насърчаване на детското участие