» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Димитър Сяров присъства на бойни демонстрации в „Ново село”

14 April 2015 17:22,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 741
Бойни демонстрации в „Ново село”

На 14.04.2015 г. на полигона в Ново село бе организиран ВИП ден, сред гостите на който бе областният управител Димитър Сяров.

Домакините – представители на съвместна българо-американска подготовка „Платинен лъв 15-2”, показаха пред официалните си гости и журналистите различни тактически демонстрации, включващи стрелба по мишени, взимане на военнопленник и други умения, които се развиват в рамките на учението. То включва военнослужещи от България, САЩ и Румъния и ще приключи в края на тази седмица. Това е част от интернационалната подготовка „BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 15.1”, която се организира от „Партньорство за мир” – проект на НАТО, работещ вече повече от 20 години и служещ за синхронизиране на оперативните действия на членки на НАТО с други държави в Европа и извън нея.

Министърът на отбраната Николай Ненчев и областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков, военни ръководители и народни представители също бяха сред гостите на бойните демонстрации.

Полк. Явор Матеев, началник на отдел „Съвместни съоръжения” към Министерство на отбраната, представи изградените до момента съоръжения в базата, давайки информация за извършени и предстоящи инвестиции и предстоящи учения на територията на страната. Полковникът отбеляза, че към този момент полигонът „Ново село” остава един от най-модерните и добре оборудвани военни бази в Европа.

Photos

Бойни демонстрации в „Ново село”Бойни демонстрации в „Ново село”Бойни демонстрации в „Ново село”Бойни демонстрации в „Ново село”Бойни демонстрации в „Ново село”Бойни демонстрации в „Ново село”