Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Димитър Сяров присъства на бойни демонстрации в „Ново село”

14 април 2015 17:22,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 743
Бойни демонстрации в „Ново село”

На 14.04.2015 г. на полигона в Ново село бе организиран ВИП ден, сред гостите на който бе областният управител Димитър Сяров.

Домакините – представители на съвместна българо-американска подготовка „Платинен лъв 15-2”, показаха пред официалните си гости и журналистите различни тактически демонстрации, включващи стрелба по мишени, взимане на военнопленник и други умения, които се развиват в рамките на учението. То включва военнослужещи от България, САЩ и Румъния и ще приключи в края на тази седмица. Това е част от интернационалната подготовка „BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 15.1”, която се организира от „Партньорство за мир” – проект на НАТО, работещ вече повече от 20 години и служещ за синхронизиране на оперативните действия на членки на НАТО с други държави в Европа и извън нея.

Министърът на отбраната Николай Ненчев и областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков, военни ръководители и народни представители също бяха сред гостите на бойните демонстрации.

Полк. Явор Матеев, началник на отдел „Съвместни съоръжения” към Министерство на отбраната, представи изградените до момента съоръжения в базата, давайки информация за извършени и предстоящи инвестиции и предстоящи учения на територията на страната. Полковникът отбеляза, че към този момент полигонът „Ново село” остава един от най-модерните и добре оборудвани военни бази в Европа.

Снимки

Бойни демонстрации в „Ново село”Бойни демонстрации в „Ново село”Бойни демонстрации в „Ново село”Бойни демонстрации в „Ново село”Бойни демонстрации в „Ново село”Бойни демонстрации в „Ново село”