Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

От 4 май 2015 г. започва Глобалната седмица „Безопасност на пешеходците”

01 май 2015 17:15,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 686
Областна администрация Сливен

С решение на Общото събрание на ООН за Трета глобална седмица за пътна безопасност е обявен периодът от 4 до 10 май 2015 г. Темата тази година е „Спаси живота на децата!“.

Нейната цел е привличане вниманието на институциите и обществеността към необходимостта за безопасност на пешеходците, генериране на ефективни мерки и действия за защита на пешеходците, като с това през „Десетилетието за действие за пътна безопасност 2011-2020” реално да бъдат спасени над 5 милиона души.

На територията на област Сливен, седмицата ще бъде отбелязана с редица мероприятия, в които ще се включат общинските администрации, териториалните звена на изпълнителната власт, неправителствени организации, училища и други.

Училищата ще се представят с беседи, тренинги, мултимедийни презентации и филми, посветени на пътната безопасност. Ще се проведат демонстрации на ученици с познание, контролиране и спазване на правилата за движение по пътищата, изложби, конкурси за есета и рисунки, занятия по безопасни маршрути до дома и представяне на тематични информационни материали.

На 05.05.2015 г. в V СОУ „П. К. Яворов” Сливен, доброволци от ОС на БЧК- Сливен, съвместно със служители на сектор „Пътна полиция“ ще участват в беседи по пътна безопасност в начален курс и демонстрации по спазване правилата за движение по пътищата. Същите инициативи ще се проведат на 08.05.2015 г. във II ОУ „Хр. Ботев” Сливен. Другите училища в Сливенска област също ще участват в Третата глобална седмица за пътна безопасност по начин, избран от ръководството, учителите и учениците.

На 06.05.2015 г. от 10 до 11 часа, пред КАТ-Сливен ще се проведе специализирана полицейска операция по метода „Широкообхватен контрол”. Операцията има за цел да акцентира вниманието върху използването на обезопасителни системи за деца, обезопасителни колани, защитни каски за велосипедисти и проверка за правоспособност на водачите на МПС.