Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Състоя се кулминацията на проекта на Областна администрация Сливен „Вечер на етносите в песен, танц, цвят и вкус”

28 май 2008 16:42,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1211
111

На 26.05.2008 г. от 16.00 ч. в двора на Детски комплекс Сливен се проведе „Празник на етносите", чийто домакин бе областният управител - г-жа Христина Чолакова. Инициативата уважиха Ангел Иванов, зам-министър на Министерство на държавната администрация и административната реформа, Катя Дойчева, кмет на община Твърдица, Радост Костова, зам. кмет на община Сливен, кметовете на селата Жълт Бряг и Баня, директори и експерти от общините и културните институции на територията на областта, членовете на Областния съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси, представители на НПО, граждани и медии. Състави от цялата област на живо, с песен, с танц и вкус показаха как празнуват хората от Сливенския край.

Наред с празника беше аранжирана и кулинарна изложба, на която представители на седемте етнически общности показаха традиционни кулинарни произведения, приготвяни с много умение и любов за празничната трапеза.

 

Беше представен и календар на празниците на етносите - „Празникът - моят и на другия до мен", изготвен и отпечатан в рамките на проекта. Изданието представя в текст и картина големите празници, които етносите отбелязват през годината.

 

Представители на българи, роми, турци, арменци, каракачани, руснаци и евреи представиха как чрез своето културно наследство – песни, танци, обреди, традиционни ястия, общуват помежду си, за да опознаят другия до себе си.

 

Проектът се финансира от Националния съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси, а партньори на Областна администрация са неправителствени организации на етническите общности, членове на Областния съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси.

Снимки

9992223337778881212221254353