Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

НА ТЕБ, БЪЛГАРИЙО СВЕЩЕНА, ПОКЛАНЯМ ПЕСНИ СИ СЕГА!

04 май 2015 12:32, Невелина Кикьова (X СОУ )
Излъчване: СУ "Й. Йовков" (X) преди 8 години, брой четения: 1845
Снимка 1

През месеците април/ май тази година в шесто основно училище “Братя Миладинови “ се организират разнообразни прояви в чест на 90 – годишнината от създаването на училището. На 28 април в актовата зала се състоя истински празник на художественото слово – конкурс за рецитиране на възрожденски и патриотични стихове.

Обективността при оценяването на изпълненията на участниците бе гарантирана от безпристрастно жури в състав: г-н Ивайло Абаджимаринов, един от най- добрите рецитатори в гр. Сливен, и г-жа Надежда Тодорова – старши експерт по български език и литература при РИО – Сливен.

Впечатляващо бе представянето на СОУ “Йордан Йовков” – Сливен. И петимата участници бяха удостоени с награди! Ралица Савова от 7 б клас спечели първа награда в четвърта възрастова група с изпълнението на стихотворението “България” на Владимир Русалиев. Веселин Тошков от 7 б клас получи втора награда с рецитацията на стихотворението “Нестинарка” от Павлина Стаменова. Третата награда в същата възрастова група бе отново за наш ученик – седмокласника Антон Карелов, който се представи с Иван- Вазовото стихотворение “На България”. В трета възрастова група трета награда получи Силвия Дойнова от 5 а клас, която рецитира стихотворението “Моята страна” от Димитър Пантелеев. Марина Гарванова от 7 а клас бе отличена с поощрителна награда за изпълнението на стихотворението “България” от Младен Исаев.

Честито на талантливите ни рецитатори!

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5