Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Цветан Цветанов поднесе венец пред паметника на българските офицери, загинали в Балканската и в Първата световна война във Виена

06 май 2015 11:23, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 8 години, брой четения: 1473
---

Председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов поднесе венец пред обновения паметник на българските офицери, загинали в Балканската и в Първата световна война. Реставрираният паметник се намира във Виена, където са погребани седемте български офицери. По време на официалното откриване на паметника бе отслужена панихида в памет на загиналите, на която присъстваха народните представители от 43-тото Народно събрание Димитър Лазаров, ген. Атанас Атанасов, Валентин Касабов и Филип Попов.

На събитието бяха поканени представители на българската общност в Австрия, с които зам.-председателят на ГЕРБ имаше възможност да разговаря. Цветан Цветанов благодари на българския посланик в Австрия г-жа Елена Шекерлетова и на Посолството на Република България във Виена, които са съдействали за възстановяването на паметника на загиналите български офицери. „Вярвам, че с присъствието си на тържественото откриване на паметника успяхме да покажем своята съпричастност към българската общност в навечерието на един от най-светлите християнски празници – Гергьовден, Денят на храбростта и на българската армия“, заяви Цветанов.