Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Димитър Сяров участва в откриването на XVII фестивал на детската книга

11 май 2015 17:25,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 633
XVII фестивал на детската книга

На 11 май 2015 г. в Сливен започна XVII фестивал на детската книга. Официални гости на откриването бяха областният управител Димитър Сяров и заместник областният управител Веска Вълчева, кметът на община Сливен Кольо Милев, председателят на Държавната агенция за закрила на детето, народни представители, общественици, много граждани и деца от Сливен и региона.

Програмата започна с прекрасни детски изпълнения на множество участници от различни школи, групи и училища, след което денят продължи с богата програма от дейности. С изпълнения на сцена на бул. „Цар Освободител”, празнично бе открит базар за детски книги, след което на различни места в културните институции на града бяха представени нови книги на автори на детска литература и изложба на илюстрации на художниците Пенко Гелев, Борис Стоилов, Петър Станимиров и Светлин Велинов.

В 12:30 започна официалната церемония по връчване на награди на участниците в литературния конкурс „Библиотеката – моят остров на съкровищата”, след което бе открита изложба на детски рисунки.

Мероприятията от първия ден на фестивала продължиха с кръгла маса с международно участие на тема „Съвременната фентъзи литература за деца – между традицията и новите тенденции”. Форумът бе открит от областния управител Димитър Сяров, в присъствието на г-жа Веска Вълчева – ресорен заместник областен управител в областта на културата и образованието.

„Щастлив съм, че днес мога лично да поздравя г-жа Росица Петрова – тя не само прави всичко възможно постоянно да подобрява качеството на дейностите да библиотеката заедно със своя екип, но и вече толкова години поддържа и развива превърналия се в емблема и единствен в България към момента Фестивал на детската книга”, каза Димитър Сяров, който увери присъстващите, че винаги могат да намерят неговата подкрепа в инициативи, свързани с образованието и развитието на най-малките, но и най-важни хора в нашето общество – децата.

„Възхитена съм от упорития труд на директора на Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, както и от ентусиазма, с който всички служители реализират все по-добри и успешни проекти. Щастлива съм, че мога да бъда полезна и да съм част от това събитие!”, сподели след кръглата маса г-жа Веска Вълчева, която е и член на организационния комитет, отговарящ за провеждането на фестивала.

В 17: 30 в Драматичен театър „Стефан Киров” с празничен концерт завърши първият ден от XVII фестивал на детската книга. Поводът беше 60-годишнината от създаването на библиотеката, а множеството зрители, отишли да уважат мероприятието, имаха възможност да се насладят на изпълненията на оперните певци Илина Михайлова и Росен Ненчев, квартет „Интро”, балетна формация от бургаското музикално училище и естрадната певица Нели Рангелова.

Снимки

XVII фестивал на детската книгаXVII фестивал на детската книгаXVII фестивал на детската книгаXVII фестивал на детската книгаXVII фестивал на детската книгаXVII фестивал на детската книга