Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Димитър Сяров участва в откриването на XVII фестивал на детската книга

11 май 2015 17:25,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 602
XVII фестивал на детската книга

На 11 май 2015 г. в Сливен започна XVII фестивал на детската книга. Официални гости на откриването бяха областният управител Димитър Сяров и заместник областният управител Веска Вълчева, кметът на община Сливен Кольо Милев, председателят на Държавната агенция за закрила на детето, народни представители, общественици, много граждани и деца от Сливен и региона.

Програмата започна с прекрасни детски изпълнения на множество участници от различни школи, групи и училища, след което денят продължи с богата програма от дейности. С изпълнения на сцена на бул. „Цар Освободител”, празнично бе открит базар за детски книги, след което на различни места в културните институции на града бяха представени нови книги на автори на детска литература и изложба на илюстрации на художниците Пенко Гелев, Борис Стоилов, Петър Станимиров и Светлин Велинов.

В 12:30 започна официалната церемония по връчване на награди на участниците в литературния конкурс „Библиотеката – моят остров на съкровищата”, след което бе открита изложба на детски рисунки.

Мероприятията от първия ден на фестивала продължиха с кръгла маса с международно участие на тема „Съвременната фентъзи литература за деца – между традицията и новите тенденции”. Форумът бе открит от областния управител Димитър Сяров, в присъствието на г-жа Веска Вълчева – ресорен заместник областен управител в областта на културата и образованието.

„Щастлив съм, че днес мога лично да поздравя г-жа Росица Петрова – тя не само прави всичко възможно постоянно да подобрява качеството на дейностите да библиотеката заедно със своя екип, но и вече толкова години поддържа и развива превърналия се в емблема и единствен в България към момента Фестивал на детската книга”, каза Димитър Сяров, който увери присъстващите, че винаги могат да намерят неговата подкрепа в инициативи, свързани с образованието и развитието на най-малките, но и най-важни хора в нашето общество – децата.

„Възхитена съм от упорития труд на директора на Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, както и от ентусиазма, с който всички служители реализират все по-добри и успешни проекти. Щастлива съм, че мога да бъда полезна и да съм част от това събитие!”, сподели след кръглата маса г-жа Веска Вълчева, която е и член на организационния комитет, отговарящ за провеждането на фестивала.

В 17: 30 в Драматичен театър „Стефан Киров” с празничен концерт завърши първият ден от XVII фестивал на детската книга. Поводът беше 60-годишнината от създаването на библиотеката, а множеството зрители, отишли да уважат мероприятието, имаха възможност да се насладят на изпълненията на оперните певци Илина Михайлова и Росен Ненчев, квартет „Интро”, балетна формация от бургаското музикално училище и естрадната певица Нели Рангелова.

Снимки

XVII фестивал на детската книгаXVII фестивал на детската книгаXVII фестивал на детската книгаXVII фестивал на детската книгаXVII фестивал на детската книгаXVII фестивал на детската книга