Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

„На професията с любов”

12 май 2015 08:50,
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 9 години, брой четения: 3230
„На професията с любов”

 

В Деня на отворените врати (07.05.2015 г.) в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” Център за кариерно ориентиране – Сливен организира форум от поредицата „На професията с любов”. Ученици от десетите и единадесетите класове на ГПЗЕ „Захарий Стоянов”, изправени пред избора на професия, влязоха в сградата на болницата. В голямата заседателна зала те бяха посрещнати от екипа на болничното заведение - Д-р Васислав Петров – Изпълнителен директор, д-р Розалина Спасова – Заместник директор Административни дейности, д-р Юлия Бянкова – Началник отделение по анестезиология и интензивно лечение, старши мед. сестра Красимира Танева и старши акушер Анка Димитрова.

Презентациите на професиите лекар, мед. сестра и акушер от първо лице отключиха редица въпроси от страна на гимназистите. Екипът посочи, че лекарската професия е творчество, което съчетава наука, изкуство и техника. Професия, която изисква човечност, всеотдайност и чувство за отговорност, и че лекарят е длъжен да упражнява своята професия по съвест.

С огромен интерес учениците посетиха отделения и лаборатории от структурата на лечебното заведение. Посрещнати от специалисти, учениците се запознаха отблизо със специфичната дейност на отделенията.

В края на форума д-р Петров посочи, че вратите остават отворени за срещи с младите, избрали трудната, но благородна професия на медицинския специалист.

Снимки

„На професията с любов”„На професията с любов”„На професията с любов”„На професията с любов”