Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Керанка Стамова, ГЕРБ: Асансьорът на второ училище е сбъдната мечта за квартал „Клуцохор”

12 май 2015 14:36, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1876
Керанка Стамова

Общинският съветник от ГЕРБ-Сливен и областен организационен секретар на партията Керанка Стамова изрази удовлетворение от пускането в експлоатация на асансьора за деца с увреждания във второ основно училище „Христо Ботев” в града. Днес се състоя официалното откриване на съоръжението, след като вчера е получено разрешението за ползване.

 

„Асансьорът на второ училище е сбъдната мечта за жителите на квартал „Клуцохор”. Идеята възникна по време на първия мандат на ГЕРБ. Бяха проведени разговори с лидера на партията Бойко Борисов с апел да съдейства за изграждането на асансьора. През 2013 година получихме съгласие от общинска администрация. Проектът беше одобрен през януари 2014 г. и завършен през април същата година. Лошото е, че чакахме 376 дни общината да подготви документацията за пускане в експлоатация, а училището една година плащаше наем за поддръжка по 80 лв. на месец”, каза Керанка Стамова.

 

По време на заседанията на общинския съвет тя редовно отправяше питания към кмета на общината какви са причините асансьорът все още да не работи. Второ основно училище „Христо Ботев” е първото в общината, което разполага с подобно съоръжение. Стамова изрази надежда, че скоро и в други училища ще бъдат изградени асансьори за деца с увреждания за подобряване тяхната училищна среда.

„Когато има ясна визия и конкретни действия, а не само обещания и празни думи, има резултат, от който всички са удовлетворени”, каза Стамова.

Снимки

------------------