Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) призова ЕК, ЕП и страните-членки за незабавното падане на таксите за роуминг

19 май 2015 16:55, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 8 години, брой четения: 1533
Ева Паунова

„Големият брой теми, включени в новата стратегия на Европейската комисия за Единен цифров пазар, размива нейния фокус, и създава предпоставки тя да се провали и да не осъществи поставените си цели. Не трябва да допускаме да влезем в подобна ситуация като с таксите за роуминг - въпрос, който ако не намери скорошното си разрешение, би могъл да доведе до фалстарт на цялостната стратегия".

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на представянето на Стратегията на ЕК за Единен цифров пазар в пленарна зала във вторник, 19 май 2015 г. Предложението обхваща актуализиране на авторското право в информационното общество, улесняването на електронната търговия между различните страни-членки и оптимизирането на електронното управление в ЕС.

Според Паунова Европейската комисия, Европейският парламент и правителствата на страните-членки трябва с общи усилия да случат падането на таксите за роуминг в Европа. Неоправдавайки очакванията на гражданите, означава да поставим под риск не само собствения си интегритет, но и шанса на ЕС да стане глобална дигитална сила, допълни тя. Заместник-председателят на ЕК Ансип също наблегна, че са необходими незабавни и категорични действия по темата.

Отпадането на таксите за роуминг е важен приоритет за евродепутатите от ГЕРБ, които през март 2015 г. настояха за това в отворено писмо до Съвета на министрите на ЕС. На 3 април 2014 г. Европейският парламент гласува за отпадането на таксите за роуминг на територията на целия ЕС от 15 декември 2015, но все още не съществува яснота кога и дали това ще се случи.