Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Излезе от печат Албум –пътеводител на Сливен, изработен от ученици на ГПЗЕ „Захарий Стоянов“

22 май 2015 12:47,
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 8 години, брой четения: 3797

Една китайска мъдрост гласи:„ Говори само тогава, когато думите, които ще кажеш са по-красиви от тишината.“ Има какво да Ви разкажем….!

Излезе от печат Албум –пътеводител на Сливен, изработен от ученици на ГПЗЕ „Захарий Стоянов“, под ръководството на г-жа Величка Ненчева-учител по история и цивилизация. Албумът съдържа информация за 23 от най-важните културно-исторически паметници и природни забележителности на град Сливен на български, английски, немски и френски език. Шест обекта са представени само със снимки.

Целта на албума- пътеводител е да подпомогне развитието на културния туризъм в региона.Учениците с много любов се потрудиха този албум да бъде издаден.Те искат да покажат на своите връстници в България и по света обаянието на родния си град и да ги убедят, че той е една много добра туристическа дестинация.

При преводите младежите бяха подкрепяни от своите учители по основните езици, изучавани вгимназията. Това са Даниела Димитрова –английски език, Мария Самсарджиева и Юра Пехливанова –немски език, Стоян Стоянов и Милена Алексиева- френски език. Тези, които заслужават най-голяма похвала са Никола Милушев, Ламбрини Янакиева, Пламена Блецова, Валентина Александрова и Мария-Теодора Христова от випуск 2014.