Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков председателства заседание на Постоянната комисия по заетост

03 февруари 2010 15:14,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1231
заседание

Днес, 3.02.2010 г. /сряда/ от 10 часа в заседателната зала на Областна администрация се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен.

Във връзка с изпълнението на Постановление на Министерския съвет № 44 от 19 февруари 2009г. за определяне на условията и реда за изплащане на компенсации на работници и служители, за които е установено непълно работно време в икономическите сектори „индустрия” и „услуги” днес, стана ясно, че финансиране ще получат 2 фирми от област Сливен. Това бе гласувано на провелото се в Областна администрация – Сливен заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен. Това е мярка, посредством която работодателите ще бъдат подпомогнати да задържат персонала си в период на затруднение, както ще бъдат подпомогнати работниците и служителите и ще се изплащат компенсации по 120 лв за период до 4 месеца.

Съгласно чл. 7, ал. 4 и ал. 5 от постановлението, Комисията по заетост направи общо класиране за областта на оценените от Съветите за сътрудничество документи в рамките на разпределените финансови средства.

За област Сливен утвърдената сума за изплащане на компенсации е 53 760 лв. Тази сума не е достатъчна за удовлетворяване на всички желаещи да участват в програмата. Общо 7 фирми са подали документи по това постановление за участие в процедурата за компенсиране на общо 222 -ма работника и необходим финансов ресурс от 102 960 лв..

Най-висока оценка получи "УЗО" ООД – 70 т., за 24 работници, като необходимия финансов ресурс е 7920 лв.

Следващата фирма, която ще може да се възползват от ПМС №44, е „ЗММ Нова Загора” АД – 65 т.– 101 работници. Необходимият финансов ресурс от 48480 лв. За одобрените декларации на работниците и служители на работодател ЗММ - Нова Загора” АД, не достигат финанси в размер на 2640 лв. Във връзка с това беше взето решение Комисията по заетост да направи писмено предложение до изпълнителния директор на Агенцията по заетост за допълнително финансиране.

Комисията по заетост ще направи и писмено предложение до изпълнителния директор на Агенцията по заетост за допълнително финансиране в размер на 46 560 лв. на всички останали желаещи и класирани работодатели.

Снимки

заседание