Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

176 безработни от област Сливен ще бъдат наети на трудов договор към областния управител

03 юни 2015 13:32,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 656
заседание

На 03.06.2015 г. извънредно заседава Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен. Основната тема беше възможността за наемане на безработни лица по проект „Подкрепа за заетост“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Областният управител Димитър Сяров разясни на присъстващите възможността, която се предоставя на областните администрации, а именно да наемат безработни лица, които да се включат в превантивни дейности за защита от бедствия, свързани с обилните валежи.

Освен членовете на комисията, на срещата присъстваха и кметовете на общините Сливен, Нова Загора и Твърдица – Кольо Милев, Николай Грозев и Атанас Атанасов. Те също взеха активно участие в диалога и изложиха своите позиции. Всички участници в заседанието изразиха подкрепата си за изпълнението на дейностите, както и се съгласиха с необходимостта и полезността от подобни програми, които да подпомагат повишаването на заетостта в региона, като в същото време спомагат за дейностите по превенция от наводнения.

Предстои областният управител Димитър Сяров да подпише 176 трудови договора с безработни лица от четирите общини на област Сливен. Разпределението, което бе гласувано на заседанието е както следва:

На територията на община Сливен – 70 места; община Нова Загора – 50 места; община Твърдица – 30 места; община Котел – 26 места – всички за срок от 4 месеца.

Дейностите ще се извършват съвместно с общинските администрации – кметовете на общини засвидетелстваха своята готовност за ползотворно партньорство с областния управител. Общинските администрации ще съдействат в организация на работния процес според специфичните необходимости на всяка община.

„Това е възможност, която аз като областен управител бих искал да използвам, за да се даде възможност за заетост на безработни лица, като в същото време бъдат предоставени възможности на общините за няколко месеца да разполагат с увеличен ресурс в борбата с последствията от обилните валежи“, каза след заседанието областният управител Димитър Сяров.

Предстои трудовите договори да бъдат подписани до 30 юни 2015.

Снимки

заседаниезаседание