Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ансамбъл „Българе” представи в Сливен спектакъл за Апостола под патронажа на министър Десислава Танева

05 юни 2015 10:38, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 8 години, брой четения: 1739
---

За първи път на сливенска сцена беше представен спектакълът „Последната нощ на Апостола” на Националния фолклорен ансамбъл „Българе”. Уникалното представление се проведе под патронажа на министъра на земеделието и храните Десислава Танева, която присъства на събитието. Продуцентът, режисьор и хореограф на ансамбъла Христо Димитров благодари от сцената на министъра за дългогодишната подкрепа, която оказва на „Българе”.

 

„Благодаря на министър Десислава Танева, която е от Сливен, че винаги ни е подкрепяла при провеждането на фестивала на фолклорната носия в Жеравна. Благодаря й, че помогна този спектакъл да се играе в Сливен, за това, че дойде от София, за да го гледа и за това, че е приела ансамбъл „Българе” като своя лична кауза. Искахме да направим най-добрия спектакъл тук, защото Сливен заслужава. Това е един от любимите ми градове, в който имам много приятели и съмишленици”, каза Димитров.

 

„Последната нощ на Апостола” е създаден по идея на Христо Димитров и актьора Димитър Селенски, който със завладяващи актьорски превъплъщения въздейства на публиката по неповторим начин. Умелото преплитане на актьорска игра и хореография предлага една различна гледна точка - дълбоко емоционална и затвърждаваща преклонението, което изпитва всеки българин към най-великата ни личност – Васил Левски. Спектакълът връща назад във времето, отваря темата за патриотизма, възвишените идеали и предателството, за дребните души и великите дела, народното страдание и робската психика. Едно предизвикателство и провокация към съвременния зрител, потънал в мисли за собственото си оцеляване. Спектакъл, който възражда.

Сред официалните лица бяха още народният представител от ГЕРБ Мария Белова, председателят на общинската организация Здравко Костадинов, общински съветници и представители на институции.

 

Снимки

------------