Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

До края на юли ГЕРБ ще утвърди всичките си листи за кметове и общински съветници

09 юни 2015 12:33, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 8 години, брой четения: 1739
---

Подготовката за предстоящите местни избори обсъдиха областните координатори на ГЕРБ от цялата страна по време на среща със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и административния секретар на партията Цветомир Паунов. Цветанов заяви, че предимството на ГЕРБ пред останалите партии е, че винаги залага на обиколките из цялата страна и срещите с хората във всички населени места. „Чрез провеждането на национална кампания и самостоятелното участие в изборите, ние си осигуряваме идентичност. Това ни отличава от всички останали партии, които се стремят към колективна отговорност или споделен кандидат. Със структурите сме взели решение за самостоятелно участие в изборите, за да подчертаем качествата на нашите кандидати на местно ниво. В същото време от ГЕРБ ще търсим потенциална подкрепа освен от нашите членове и симпатизанти, и от всички останали хората, без значение на техните политически симпатии“, посочи още Цветанов.

По време на срещата в Централата на ПП ГЕРБ стана ясно, че до 26 юни ще приключат събранията за номиниране на общински кметове, а до края на месеца Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ ще утвърди кандидатите. До 19 юли пък ще се провеждат събранията за номинации за общински съветници и за кметове на райони в София, Варна и Пловдив. Очаква се всичко по подредбата на номинациите и утвърждаването на окончателните листи от ИК на ГЕРБ да е готово до края на месец юли.

Областните координатори на ГЕРБ алармираха ръководството на партията за огромния проблем, който създават временните адресни регистрации по места. Според координаторите, казусът е сериозен и може да предизвика сериозно изкривяване на изборните резултати в определени области. Затова апелираха да се търси бързо решение, за да няма съмнения за манипулиран вот и купени гласове на предстоящите местни избори.

На 13 септември ГЕРБ ще проведе и традиционното национално събрание на структурите в столичната зала „Арена Армеец“, на което ще бъдат официално представени номинациите за кандидатите за кметове на областните градове в цялата страна.