Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Димитър Сяров посети специализираната болница в Котел

10 юни 2015 12:40,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 794
СБДПЛР

На 9 юни 2015 г., областният управител Димитър Сяров посети Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация (СБДПЛР) в Котел. Посещението се реализира след покана на управителя на здравното заведение – д-р Цветан Влахов.

Областният управител използва възможността да разгледа материалната база, като се увери, че всички налични съоръжения и специализирани помещения се използват пълноценно и по предназначение. На работна среща с персонала на здравното заведение, Димитър Сяров бе информиран за финансовото състояние на болницата, както и за конкретни искания в посока подобряване условията за престой и рехабилитация. Областният управител установи, че в здравното заведение се полагат трайни усилия за запазване на инвентара в най-добро състояние и служителите изпълняват добросъвестно своите задължения спрямо пациентите и работното си място.

„Впечатлен съм от ентусиазма на екипа на болницата, както и от силното им желание да работят с нуждаещите се от раздвижване и рехабилитация деца и възрастни. СБДПЛР Котел е една от малкото болници в България, в които се предлага такъв комплекс от лечебни процедури и има специализирани уреди, пригодени за деца. В допълнение и фактът, че тук работят изявени специалисти, избрали да следват призванието си и правейки го ежедневно, няма как да не ме провокира да се ангажирам да помогна на това здравно заведение според правомощията, които имам като областен управител“, каза Димитър Сяров в края на срещата си с управителя д-р Влахов.

От края на 2013г. с помощта на средства от благотворителната инициатива „Българската коледа”, работи нов сектор – за рехабилитация на деца с неврологични заболявания. Той е изцяло оборудван с уникална за страната апаратура. Обособена е и първата зала за ерготерапия. Това е единственото здравно заведение в източната половина на България, което разполага с болнично отделение за рехабилитация на деца с неврологични заболявания. В него се лекуват с многократни ежемесечни престои стотици деца от цялата страна.

Снимки

СБДПЛРСБДПЛРСБДПЛРСБДПЛРСБДПЛРСБДПЛРСБДПЛРСБДПЛРСБДПЛРСБДПЛР