Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Емил Радев (ЕНП-ГЕРБ): България трябва да бъде приета в Шенген

18 юни 2015 12:41, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 8 години, брой четения: 1591
Емил Радев

Българският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев призова държавите-членки на Европейския съюз да вземат положително решение за приемането на България в Шенген. Според него, осем години след приемането на България в ЕС, тя все още е жертва на двойни стандарти, като някои политици от уж партньорски държави изразяват неверни твърдения относно България единствено с вътрешнополитически цели.

Това заяви българският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев по време на обсъждане на седмица доклад за функционирането на Шенгенското пространство, представен в сряда в Комисията по правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент. Докладът, както и представителите на Европейската комисия по време на самото обсъждане, препотвърдиха подкрепата за присъединяването на България в Шенген, като се позоваха на изпълнените технически критерии за членство. Португалският евродепутат от ЕНП Карлос Коельо, дългогодишен поддръжник на България, призова да бъде оказан натиск от ЕК и ЕП върху Съвета за приемането на България в Шенген.

Според Емил Радев (ЕНП-ГЕРБ) България многократно е доказвала и продължава да доказва, че допринася активно към опазване на европейската сигурност. Като пример той даде факта, че броят на нелегални емигранти през българо-турската граница е значително по-малък от този през централното Средиземноморие поради успешните усилия на българските граничари и полицаи да пазят сигурността по външната европейска граница с Турция. "Чрез добро сътрудничество, особено след като правителството на премиера Бойко Борисов дойде на власт, се работи активно и по предотвратяване преминаването на границата от чуждестранни бойци.", допълни българският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ.

В заключение Емил Радев (ЕНП-ГЕРБ) заяви, че фактът, че България още не е член на Шенген въпреки всичките си усилия и положителни оценки, е недопустим и обиждащ спрямо българския народ. "Затова призовавам държавите-членки да докажат, че считат страната за пълноправен член на ЕС. Това може да стане единствено, като приемат България в Шенген!", категоричен бе той.