Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация Сливен отново получи висока оценка за съвместната си работа с останалите институции и гражданския сектор

14 юли 2015 17:22,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 679
Областна администрация Сливен

На 14.07.2015 г. на официална церемония в София бяха обявени отличените областни и общински администрации от цялата страна, участвали в надпреварата за годишния приз на „Фондация за прозрачни регламенти”. Конкурсът за прозрачност и партньорство в дейността на администрациите определи Областна администрация Сливен за втори подгласник сред областните администрации за дейността й през 2014 година в категорията „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията”.

„Поздравления за приемствеността, която демонстрирате и за уникалните практики, с които ни радвате!”, казва в писмото си до областния управител Димитър Сяров г-жа Петя Дойнова – управител на „Фондация за прозрачни регламенти”, като допълва: „Тази година конкуренцията в категорията беше по-сериозна, а гласовете, които получихте от колегите си от другите областни администрации – повече от миналогодишните.”

Тазгодишната кандидатура на Областна администрация Сливен е свързана с действащото партньорство и създаден механизъм на сътрудничество между гражданския сектор, държавната и местна власт при изпълнението на проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства”.

За подпомагане изпълнението на проекта със Заповед на Областния управител на област Сливен е назначена Областна координационна група, която включва представители на широк кръг заинтересовани институции и организации, чиято дейност има отношение към темата на проекта – държавни органи, местна власт, неправителствени организации.

Проектът се изпълнява от УНИЦЕФ в партньорство с Областния управител и четирите общински администрации в област Сливен. Проектът цели да бъде създаден ефективен механизъм за координация и сътрудничество на местно ниво в работата с деца в конфликт със закона и модел на предоставяне на услуги в общността за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства.