Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител присъства на заседанието на Министерски съвет

16 юли 2015 12:57,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 725
Снимка

На 15.07.2015 г. областният управител Димитър Сяров беше поканен да присъства на редовното заседание на Министерски съвет.

Според едно от решенията на заседанието, в полза на Асоциацията за развъждане на черношарената порода в България за срок от 10 години беше учредено безвъзмездно право на ползване на имот – частна държавна собственост, на ул. „Банско шосе” № 12 в Сливен. Двете едноетажни сгради ще бъдат използвани от асоциацията за провеждането на срещи, семинари и обучение на фермери.

Според друго решение, Министерски съвет създава общи комитети за наблюдение по оперативните програми, съфинансирани чрез структурните и Кохезионния фонд на ЕС. Комитетът за наблюдение (КН) е колективен орган, чиято основна задача е да следи за ефективността и качеството на изпълнение на всяка оперативна програма.

С приетите промени функциите на предишните комитети ще се поемат от новите, създадени за периода 2014-2020 г. Тази мярка ще осигури приемственост по отношение на постигнатите резултати по програмите за приключилия програмен период и необходимите промени и мерки за постигане на целите, заложени в настоящия период. Предвижда се сформираният комитет за наблюдение на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ да осъществява функциите и на комитет за наблюдение на ОП „Инициатива за малки и средни предприятия“.

Областният управител Димитър Сяров е представител на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район в комитетите за наблюдение на двете програми, както и в КН на ОП „Добро управление“ и КН на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. Нормативните промени ще влязат в сила от 30 септември 2015 г.