Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Димитър Сяров подкрепи мисията на „Лекари на света“

29 юли 2015 17:21,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 716
Среща с "Лекари на света"

На 29.07.2015 г. представители на „Лекари на света“ посетиха Областна администрация, където проведоха работна среща с областния управител Димитър Сяров.

Сенад Хасанбашич, който е главен координатор на организацията за България и Атанас Димитров – програмен координатор, информираха г-н Сяров за настоящите дейности на международната мисия на територията на община Сливен, както и за бъдещите планове за развитие на акциите си, които срещат добър обществен отзвук и са високоефективни относно намаляването на ранната раждаемост и превенцията на полово предаваните болести. Основните групи хора, към които се фокусират „Лекари на света“, се намират в квартал „Надежда“ в Сливен, както и жители на малките населени места в общината.

Димитър Сяров изрази увереността си, че членовете на организацията са на прав път със своите действия и че именно повишаването на сексуалната култура и нивото на осведоменост относно семейното планиране сред подрастващите са благоприятстващи фактори за една по-добра социална среда включително и сред малцинствата. Димитър Сяров адмирира и постоянството на „Лекари на света“, които вече повече от 5 години работят за каузата си на територията на община Сливен. Представителите на организацията получиха и подкрепата на г-н Сяров и за възможности да работят съвместно, като от страна на Областна администрация има пълна готовност за съдействие посредством материална база за извършване на обучения и беседи, както и ресурс за логистична подкрепа в полза на разширяването на дейността и извън рамките на общината.

Снимки

Среща с "Лекари на света"