Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министърът на спорта Красен Кралев участва в "Среща на поколенията в Нова Загора. Със Стефан Радев обсъди проблемите на сливенския спорт

08 август 2015 18:39, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 8 години, брой четения: 1686
---

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в лекоатлетическия празник „Среща на поколенията” в Нова Загора, в който се включиха над 200 от най-добрите бегачи на България от всички поколения. Сред тях бяха Михаил Желев, Евгени Игнатов, Георги Тихов, Станимир Ненов, Васил Лечев, Асен Христов, актуалната ни звезда Митко Ценов и други именити наши лекоатлети и треньори.

Срещата е организирана по повод 20 години от създаването на КЛА „Лидер” по инициатива на дългогодишния треньор по лека атлетика Динко Ганчев, който е и личен треньор на Кралев в най-успешните му години като национален състезател. В този период Красен Кралев постига ненадминатия и до днес национален рекорд на 20 000 м за юноши старша възраст и печели бронзови медали за България от Балканския крос през 1986 и 1987 година.

Динко Ганчев бе отличен от министър Кралев с почетен плакет на ММС за приноса му към развитието на българския спорт по време на лекоатлетическия празник на стадион „Загорец“, организиран от КЛА „Лидер“ и СК „Стогос – 2006“.

„На днешния празник на нашето лекоатлетическо семейство бих искал да поздравя нашия треньор и приятел Динко Ганчев и да му връча почетен плакет на Министерството на младежта и спорта, защото той е дал от себе си на всеки един от нас, за което сме му изключително благодарни,“ каза министър Кралев по време на срещата на бегачите от всички поколения, събрани днес в Нова Загора.

„Щастлив съм, че познавам толкова много хора. Може да е с мъничко, но на всеки от вас съм дал нещо от себе си. За мен атлетиката е моят живот, а моят живот сте вие всички,“ каза развълнувано Динко Ганчев.

На стадион „Загорец” министърът бе посрещнат от участниците в лекоатлетическия крос, посветен на празника „Среща на поколенията“ и на 20-ата годишнина от основаването на местния клуб по лека атлетика „Лидер”. Младите лекоатлети, които участваха в надпреварата, се обучават по програмата на ММС „Децата и спортният клуб“ – 2015 г. Медалите и грамотите на победителите бяха връчени от министър Красен Кралев, кмета на Нова Загора Николай Грозев и народния представител от ГЕРБ Галя Захариева.

Заслужена почит към един от най-добрите атлети на България Петко Йорданов, починал преди 20 години, отдадоха участниците в срещата на най-добрите бегачи у нас на всички времена.

При посещението си в Нова Загора министър Красен Кралев се запозна със спортните обекти в града. Той разгледа построената преди една година с общински средства спортна зала „Младост” и отредения от общината терен за изграждане на нов тенис корт.

На терена бяха над 45 деца от тенис клуб „Нова Загора“, които участваха в заключителния етап на обучението по тенис, финансирано по програмата на ММС „Спорт за децата в свободното време“. Министър Кралев връчи грамоти и медали на участниците в програмата, сред които бяха и шампионките Анита Иванова и Мария Танева.

На среща с ръководството на община Нова Загора, на която присъстваха също народният представител Галя Захариева и Стефан Радев – кандидат за кмет на Сливен, издигнат от ГЕРБ, бяха обсъдени състоянието на спортната база в града и възможностите за спорт и физическа активност.

Красен Кралев обясни, че е възможно общината да кандидатства пред ММС за финансиране на изграждането на тенис корта. Пред кмета Николай Грозев той посочи, че е стартирала новата специална моментна лотарийна игра „ТВОЯТ КЪСМЕТ” на Българския спортен тотализатор, приходите от която ще бъдат предоставяни за реновиране и изграждане на нови спортни обекти в отделните общини. Приходите, отделяни за съответната община, ще бъдат пропорционални на приходите, които са генерирани от играещите играта в тази община.

„Целта е да се стимулира по-голямото участие на играещите в „ТВОЯТ КЪСМЕТ” в съответния регион”, каза спортният министър по време на срещата. Кралев съобщи още, че проектите на общините, свързани с играта, ще се приемат в ММС до 15 август.

При срещите си с жителите на Нова Загора министър Кралев се запозна и с младия шахматен талант шестгодишния Теодор Димов.

Снимки

------Красен Кралев и Стефан Радев