Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител Камен Костов присъства на благотворителен концерт в Твърдица

19 август 2015 16:46,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 868
Благотворителен концерт в Твърдица

На 18 август 2015 г. в гр. Твърдица се проведе благотворителен концерт в подкрепа на музикалното училище за български народни песни и танци в с. Твърдица, Молдова. Изпълнители от Музикалния колеж, Школата по изкуствата и самодейна група, в продължение на над два часа изпълняваха възрожденски, патриотични и популярни български песни. Изключително въздействащите изпълнения бяха съпроводени от бурни аплодисменти и провокираха зрителите да припяват заедно с изпълнителите през цялото време.

Сред официалните гости на събитието бяха народният представител Иван Славов, заместник областният управител Камен Костов, кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов и неговият заместник Петко Ненов, директорът на Музикалния колеж в молдовска Твърдица Алла Кара, председателят на организационния комитет на събитието Милен Минев, граждани и гости на Твърдица.

„Впечатлен съм от създадената организация, изпълненията и пълната зала – това показва едно добро сътрудничество между обществото и местната власт, както и силното желание на гражданите на Твърдица да се включват в културни и благотворителни мероприятия, подпомагайки различни добри каузи“, изрази впечатленията си след концерта заместник областният управител Камен Костов.

Само от продажбата на входните билети за концерта в Твърдица, са събрани 1500 лева. Освен тях, в специално обозначена за това кутия, също са събрани средства, които ще се натрупват и по време на следващите два концерта и сумата ще бъде обявена в края на кампанията.

Предстоят благотворителни събития на 19 август от 18 ч. в читалището на гр. Шивачево и на 20 август от 20 ч. – в гр. Нова Загора, в голямата зала на театъра. Средствата ще бъдат използвани за дейности на учебното заведение, където се изучават българска народна музика, танци и български език. Ще бъде подпомогнато също и закупуването на носии, обновяването на материалната база и покриването на разходи от първа необходимост.

Снимки

Благотворителен концерт в ТвърдицаПриветствие от кмета на Община ТвърдицаПриветствие от Милен МиневПриветствие от Алла КараБлаготворителен концерт в ТвърдицаБлаготворителен концерт в ТвърдицаБлаготворителен концерт в ТвърдицаБлаготворителен концерт в ТвърдицаБлаготворителен концерт в Твърдица