Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Димитър Сяров участва в публичното представяне на стартиращ ремонт по ЖП линията Пловдив - Бургас

25 август 2015 15:34,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 732
Публично представяне на стартиращ ремонт по ЖП линията Пловдив - Бургас

На 25.08.2015 г. в Гаров район Нова Загора, областният управител Димитър Сяров бе сред гостите на официалното започване на дейностите по възстановяване, ремонт и модернизация на тяговите подстанции на Стара Загора и Нова Загора.

Проектът „Рехабилитация на железопътната инфраструктура в участъци от жп линията Пловдив – Бургас“ е включен в списъка с основни проекти към Приоритетна ос 1 „Развитие на железопътната инфраструктура по Транс-европейските и основните национални транспортни оси“ по Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013.

„Щастлив съм да бъда тук днес, когато се поставя начало на обновяването на тази железопътна отсечка, особено важна за гражданите, използващи обществен транспорт, но и важен показател, че министерството на транспорта и правителството изпълняват своите ангажименти. Модернизацията и повишаването на качеството както на самата линия, така и на услугите в обществения транспорт като цяло, е важен приоритет за правителството, съответно и за нас като представители на държавната и местната власт. Приветствам всички, работили по реализирането на проекта за труда, професионализма и диалогичността, които са довели дотук, а за в бъдеще пожелавам ползотворна работа на изпълнителите, за да можем в уречения срок да отбележим и една добре изпълнена модернизация, каквато е залегнала в този проект“, каза Димитър Сяров в своето приветствие.

Гости на събитието бяха също генералният директор на ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“ инж. Милчо Ламбрев, кметът на община Нова Загора Николай Грозев и областният управител на област Стара Загора, които също поднесоха своите приветствия и пожелаха успех в стартиращите ремонтни дейности. Сред присъстващите бяха и заместник-кметът на Нова Загора Светла Стоянова, представители на фирмата-изпълнител, служители на ДП „НКЖИ“, областните и общински администрации.

След приключване на обновлението, се предвижда да бъде изградена и система за телеуправление на тяговите подстанции и секционните разединители от Централния диспечерски център в Пловдив.

Реализирането на проекта на национално ниво ще допринесе за изпълнението на поетите ангажименти от Република България за развитието на жп инфраструктурата у нас до достигане на европейски стандарти в транспортните мрежи. След приключването на проекта ще се възстановят проектните скорости за движение на влаковете – между 130 и 160 км/ч по линията Пловдив – Бургас чрез подобряване на параметрите на железния път и контактната мрежа.

Снимки

Публично представяне на стартиращ ремонт по ЖП линията Пловдив - БургасПублично представяне на стартиращ ремонт по ЖП линията Пловдив - Бургас