Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Димитър Сяров участва в публичното представяне на стартиращ ремонт по ЖП линията Пловдив - Бургас

25 август 2015 15:34,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 700
Публично представяне на стартиращ ремонт по ЖП линията Пловдив - Бургас

На 25.08.2015 г. в Гаров район Нова Загора, областният управител Димитър Сяров бе сред гостите на официалното започване на дейностите по възстановяване, ремонт и модернизация на тяговите подстанции на Стара Загора и Нова Загора.

Проектът „Рехабилитация на железопътната инфраструктура в участъци от жп линията Пловдив – Бургас“ е включен в списъка с основни проекти към Приоритетна ос 1 „Развитие на железопътната инфраструктура по Транс-европейските и основните национални транспортни оси“ по Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013.

„Щастлив съм да бъда тук днес, когато се поставя начало на обновяването на тази железопътна отсечка, особено важна за гражданите, използващи обществен транспорт, но и важен показател, че министерството на транспорта и правителството изпълняват своите ангажименти. Модернизацията и повишаването на качеството както на самата линия, така и на услугите в обществения транспорт като цяло, е важен приоритет за правителството, съответно и за нас като представители на държавната и местната власт. Приветствам всички, работили по реализирането на проекта за труда, професионализма и диалогичността, които са довели дотук, а за в бъдеще пожелавам ползотворна работа на изпълнителите, за да можем в уречения срок да отбележим и една добре изпълнена модернизация, каквато е залегнала в този проект“, каза Димитър Сяров в своето приветствие.

Гости на събитието бяха също генералният директор на ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“ инж. Милчо Ламбрев, кметът на община Нова Загора Николай Грозев и областният управител на област Стара Загора, които също поднесоха своите приветствия и пожелаха успех в стартиращите ремонтни дейности. Сред присъстващите бяха и заместник-кметът на Нова Загора Светла Стоянова, представители на фирмата-изпълнител, служители на ДП „НКЖИ“, областните и общински администрации.

След приключване на обновлението, се предвижда да бъде изградена и система за телеуправление на тяговите подстанции и секционните разединители от Централния диспечерски център в Пловдив.

Реализирането на проекта на национално ниво ще допринесе за изпълнението на поетите ангажименти от Република България за развитието на жп инфраструктурата у нас до достигане на европейски стандарти в транспортните мрежи. След приключването на проекта ще се възстановят проектните скорости за движение на влаковете – между 130 и 160 км/ч по линията Пловдив – Бургас чрез подобряване на параметрите на железния път и контактната мрежа.

Снимки

Публично представяне на стартиращ ремонт по ЖП линията Пловдив - БургасПублично представяне на стартиращ ремонт по ЖП линията Пловдив - Бургас